Gästbok Deluxe

Allt om gästböcker (numera online)

Vad är en gästbok?

En gästbok är en bok som gästerna kan skriva i. Vanligt är att man har en gästbok på en tillställning, det kan röra sig om exempelvis gästbok på ett bröllop eller ett dop. Det finns även de som har en gästbok i hemmet, där de som kommer och går får skriva något om de vill.

 

En gästbok kan även kallas för en minnesbok, eftersom att det är en bok man kan läsa och minnas tillbaka. Det är lite som ett fotoalbum men med ord istället för bilder – något man plockar fram och kollar i då och då och minns tillbaka på det som var.

Olika tillfällen att ha en gästbok

Det kan aldrig vara fel att ha en gästbok så länge det finns gäster. Du väljer helt och hållet själv när och om du vill ha en gästbok men det finns några tillfällen då det är vanligare och dessa är:

 • Bröllop
 • Dop
 • Studentskiva
 • Födelsedagsfest, exempelvis 50 år
 • Övriga fester av olika slag
 • Begravning
 • I hemmet, exempelvis i hallen
h

Din Gästbok

När du planerar ditt event, glöm inte gästboken! Den är nästan lika viktig som kameran och du kommer att kunna kolla tillbaka i många år efter festen är slut.

Plats för gästboken

En gästbok kan finnas med på exempelvis ett bröllop eller ett dop. Placera boken lättillgänglig för alla gästerna på en plats man måste gå förbi.

v

Skriva i en gästbok

Det viktigaste i en gästbok är det som gästerna skriver. Det är det vi kommer läsa och minnas tillbaka till. Vi lär dig vad du ska tänka på när du ska skriva i en gästbok.

g

Design efter dina önskemål

Det går att designa en gästbok nästan hur som helst. Gör gästboken personlig genom att designa den efter dina egna önskemål och preferenser.

Annorlunda gästböcker

Förr brukade gästböckerna bara enfärgade och på dem stod det “Gästbok”. Nuförtiden är det vanligt att gästböckerna inte bara är en vanlig bok, utan de är nästan alltid personligt gjorda med egna färgval, namn, bilder med mera. Eller så är gästboken inte ens en bok! Det kan till exempel vara små kort som gästerna skriver på som man sedan hänger upp med små klädnypor på ett fint snöre eller så är det en gästbok online. 

 

Gästbok Online

Allt som är analogt, gästböcker inkluderade, försvinner mer och mer och ersätts istället av att finnas på nätet. Detta gäller även gästböcker. Många väljer nu, att istället för att ha en fysisk gästbok, ha en gästbok online. Det innebär att man får surfa in på gästboken via sin telefon eller dator och skriva i den digitala gästboken istället för med en vanlig penna.  

Detta gör det väldigt enkelt då alla gäster på stora tillställningar som bröllop aldrig behöver köa eller turas om för att använda pennan. I teorin skulle alla gäster kunna skriva sina hälsningar samtidigt. Dock är det många som tycker att känslan inte är densamma när hälsningarna inte är handskrivna. Dock går det att skriva ut gästboken så att man får den i fysisk form, men hälsningarna i sig kommer inte vara handskrivna.

 

Gästboken – dåtidens recensioner

Det är inte bara på tillställningar och fester som det finns gästböcker utan även på hotell, museer och andra platser där många människor samlas.

Nuförtiden kan man söka i en sökmotor för att få fram namn på besökare och hur deras upplevelse var, men förr var det inte lika enkelt. Då kunde gästböcker användas som en recension. Folk skrev ned sina upplevelser för att dela med sig till andra. På ett hotell kunde de exempelvis stå att man bodde i ett visst rum och hade en härlig upplevelse och att pastan i restaurangen var jättegod. På så sätt fick andra en inblick i hur det var och en rekommendation om exempelvis maten. Eller åt andra hållet, att de skrev i gästboken om något som de inte gillade.

Blogg

 

4 olika sätt att finansiera start av företag

4 olika sätt att finansiera start av företag

Om du blivit inspirerad av innehållet här på Gästbokdelux vill du kanske starta ett eget företag inom området. Då är frågan hur du fixar rätt finansiering för att starta företag.

4 sätt: så finansierar du ett nytt företag inför start

 • Företagslån
 • Sparkapital
 • Externa investerare
 • Crowdfunding

Det finns flera sätt att finansiera ett nystartat företag. Här går vi igenom fördelar och nackdelar med fyra vägar till de medel som krävs för att starta företag: företagslån, sparkapital, externa investerare och crowdfunding. Oavsett vilken bransch du är verksam i krävs viss finansiering för att starta företag.

1. Företagslån

Ett företagslån är betydligt fördelaktigare för att finansiera starten av ett nytt företag än vad ett privatlån är. På marknaden finns dock många olika långivare. Det kan vara en god idé att jämföra räntor och villkor genom en tjänst som hjälper dig hitta de bästa företagslånen.

Innan du tecknar ett företagslån bör du tänka igenom vilken juridisk person som ska teckna lånet. Är det du som företagare som personligen ska skriva under? Eller är det företaget självt som ska stå som låntagare? Många rekommenderar att du redan från början skiljer på företagets finanser och din privatekonomi.

2. Sparkapital

Sparkapital är något du antingen har eller inte har. Även om du har pengar på banken är det inte säkert att du vill riskera dem genom att sätta in dem i ditt nya företag. För dig som vill vara noga med att skilja på företagets pengar och ditt eget sparkapital, kan det vara idé att välja en annan typ av finansiering redan när du startar företaget.

Fördelen med att kunna gå in med eget sparkapital är att du inte behöver motivera din företagsplan för någon extern part, som en bank eller extern investerare. Genom att använda dina egna pengar behåller du full bestämmanderätt över hur du driver ditt företag. Du behöver heller inte ta hänsyn till någon återbetalningsplan eller räntekostnader.

3. Externa investerare

Att pitcha ditt företag mot professionella och externa investerare kan göra att du inte bara får in pengar som finansierar uppstarten. Väljer du rätt investerare kan du dessutom få in en hel del erfaren kompetens som kan hjälpa dig navigera i affärsvärlden.

Nedsidan är att du blir helt beroende av en annan part. Väljer du dessutom att gå in och bli partners med den externa investeraren kommer du få räkna med att inte kunna ta beslut helt ensam. Samtidigt vill en extern investerare få tillbaka på sin investering.

4. Crowdfunding

Crowdfunding har blivit den nya affärsvärldens gräsrotsrörelse. Det handlar i korthet om att söka finansiering direkt från kundbasen. Utan att ha någon färdig produkt att leverera eller ens visa upp. Crowdfunding är bra för dig som har lätt att använda sociala medier med framgång.

Detta är dock en relativt osäker metod för att finansiera starten på ett nytt företag. Crowdfunding brukar dessutom inte generera några större summor. Många experter på företagande rekommenderar att använda crowdfunding som ett komplement till traditionell finansiering som till exempel företagslån.

Vilken finansiering är rätt för mitt nystartade företag?

När du överväger olika sätt att finansiera ditt nya företag ska du fundera över hur du vill kunna sköta dina affärer. Vill du ha full autonomi och bestämmanderätt? Behöver du kunna bolla idéer med en extern part? Hur mycket pengar behöver du?

Du som funderar på att ta ett företagslån kan ha mycket nytta av att läsa på lite om lån i största allmänhet. Mycket information som finns om andra lån är också giltiga för företagslån. Det kan till exempel handla om att lösa lån eller att ha behov av snabb utbetalning.

Det kan också vara värt att hålla koll på den senaste utvecklingen inom företagslån. Dagens Industri rapporterar till exempel om att en av grundarna till Spotify satsar på AI för företagslån. Företaget bakom satsningen har dock inte haft något problem med finansieringen själva. Tre investerare som tjänat miljarder i tech-branschen har gått in med pengar.

Så väljer du rätt finansiering för start av företag

● Företagslån – bra för dig som inte har eller vill satsa egna pengar. Att genomgå en ansökningsprocess för företagslån är ett sätt att få sin företagsidé genomlyst av en kunnig extern part.
● Sparkapital – bra för dig som är mycket rik och har egna pengar du kan riskera.
● Externa investerare – bra för dig som har en tydlig vision och är bra på att övertyga andra branschkunniga.
● Crowdfunding – bra för dig som redan har en stor plattform på till exempel sociala medier. Kan komplettera annan finansiering. Kan också ses som en form av PR-arbete.

Rätt finansiering från start kan bära en bra företagsidé

Självklart kommer inte pengar eller finansiering per automatik betyda att din företagsidé bär. Men även om du har världens bästa affärsidé, kommer du inte komma någonstans utan rätt finansiering. Det är värt att lägga lite extra tanke på vilken typ av finansiering du vill försöka få.

Glöm inte att jämföra alla olika alternativ på marknaden. Dels mot varandra, men också inom varje kategori. Alla företagslån är inte likvärdiga. Inte heller alla externa investerare. Välj rätt, så kan du ha din lycka gjord.

Lösa lån: minska skulder och spara pengar

Lösa lån: minska skulder och spara pengar

Ett ofördelaktigt lån med höga räntekostnader kan bygga på en skuld som växer för varje år. Genom att samla eller lösa lån kan du istället minska dina lånekostnader och spara mer pengar. I den här artikeln guidar vi dig till allt vad det innebär att lösa ut dina lån.

Därför ska du samla dina lån

 • Du kan snabbt betala tillbaka dyra lån.
 • Du ökar din egen kreditvärdighet.
 • Du kan få bättre räntevillkor.
 • Du kan undvika att hamna hos Kronofogden.
 • Det är ett smartare alternativ än till exempel sms-lån.

Vad betyder lösa lån?

Att lösa dina lån kallas också för refinansiering. Det innebär kort sagt att du betalar tillbaka hela kostnaden för ett lån på en gång istället för att betala av lånet i perioder tillsammans med räntekostnader. Kan du betala tillbaka ett dyrt lån i förtid kan du ofta spara en hel del pengar.

Många som får tillgång en oväntad större summa pengar genom arv eller skatteåterbäring använder därför dessa till att betala av långsiktiga lån. Även om det kan innebära att lägga ut mycket pengar vid ett tillfälle så kommer du i slutändan att spara pengar på det sättet.

Har du till exempel ett lån på 30 000 kronor med 1 500 kronor ränta per år, med en avbetalningsplan på två år, kan du med andra ord spara 3 000 kronor genom att betala tillbaka hela lånet istället. Det finns flera sätt att lösa dina lån, bland annat genom att ta ett annat lån.

Det är sannolikt många som skulle ha stor glädje av att samla sina lån för att kunna lösa ut dyra skulder. Inte minst här i Sverige. Svenskarna var enligt Statistiska centralbyrån nämligen näst mest skuldsatta i hela Europa år 2019. I snitt hade svenskar en skuld på 427 000 kronor per person.

Kan jag låna pengar för att lösa andra lån?

Syftet med att lösa dina lån med hjälp av ett annat lån är att du ska få en mer fördelaktig avbetalningsplan. Om du har ett gammalt lån med höga räntekostnader kan du därför låna en större summa med lägre ränta och använda dessa pengar för att betala tillbaka det gamla lånet.

Eftersom det nya lånet du tar är billigare än det du betalade av kommer du således att minska dina kostnader. Du byter helt enkelt ett dyrt lån mot ett billigare lån och samtidigt sjunker dina skulder. Att lösa sina lån är med andra ord en väldigt smart investering.

5 anledningar till att samla eller lösa dina lån

 1. Du sparar pengar på räntekostnader.
 2. Du blir skuldfri vilket också förbättrar din kreditvärdighet.
 3. Du kan förlänga din återbetalningstid.
 4. Du undviker risken att inte kunna betala tillbaka.
 5. Du sparar mer pengar på ett samlat lån än flera smålån.

Vem kan låna pengar för att lösa lån?

Alla kan ansöka om att låna pengar, men det är ofta ett krav att du eller din medsökande har en fast inkomst. Ju mer du vill låna, desto högre inkomst krävs. Det är inte bara banker som tillhandahåller den möjligheten, även låneförmedlare som till exempel Advisa kan hjälpa dig att samla lån.

Vad händer om jag inte kan betala av mitt lån?

Om du inte kan betala tillbaka dina lån riskerar du att bli ett ärende för Kronofogden som kommer att driva in skulderna. Det kan i förlängningen leda till utmätning. Ett vanligt sätt är att Kronofogden tar en summa från din lön varje månad om du inte kan betala. Det kallas för löneutmätning.

Snabblån har ibland väldigt höga räntekostnader, vilket innebär att dina skulder växer i rasande fart. Att till exempel ta sms-lån för att betala tillbaka skulder är därför ingen bra idé, då det istället kan göra din situation värre.

Så fungerar direkt utbetalning för lån

Så fungerar direkt utbetalning för lån

I den här artikeln berättar vi bland annat hur du tar ett lån med snabb utbetalning, samt vad det kostar. Denna artikel fungerar alltså som en komplett resurs med heltäckande information om hur det fungerar med lån med snabb eller omedelbar utbetalning.

 

Vad är ett snabblån?

Snabblån som ibland även kallas för SMS-lån är lån med kort eller omedelbar utbetalningstid. Den ränta du behöver betala ligger i regel på cirka 35 %, vilket är en förhållandevis hög räntesats. Snabba lån har även en hög beviljandegrad, då inkomstkraven är låga.

 

Olika typer av snabba lån

 

Lån med Swish

Inga långivare betalar ut pengar via Swish, men det finns däremot Swish lån. Ett “lån via Swish” är egentligen samma sak som snabblån, det vill säga ett lån med snabba utbetalningstider och en förhållandevis hög räntesats. Anledningen till att Swish inkluderas i begreppet är i huvudsak för att förtydliga att lånet är snabbt.

 

Akutlån

Ett akutlån är ett lån med en ofta omgående betalning. Det typiska lånebeloppet ligger på mellan 1 000 och 10 000 kr, men det finns långivare som beviljar akutlån på upp emot 60 000 kr. Vanligtvis tas en kreditupplysning via UC, och räntan ligger ofta på omkring 35 %.

 

Telefonlån

Ett telefonlån är som namnet antyder ett lån som du ansöker om via din mobiltelefon. Du godkänner i regel ditt lån med hjälp av Bank-ID, alternativt genom att ringa till din lånehandläggare. Typiska lånebelopp för telefonlån ligger på mellan 1 000 och 25 000 kr.

 

Exempel på krav för att ta ett snabbt lån

 • Du ska vara över 18 år.
 • Du ska ha en inkomst på minst 2 000 kr/mån.
 • Du ska vara skriven i Sverige.
 • Du ska ha ett svenskt personnummer.
 • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden.
 • Det är vanligt att du måsta ha Mobilt Bank-ID.

 

Gör så här för att få snabbast möjliga utbetalning

 

Ansök när långivaren har öppet

Vissa långivare har helautomatiserade system som godkänner alternativt avslår din låneansökan dygnet runt, alla dagar i veckan. Men det är också vanligt att långivare väljer att gå igenom alla låneansökningar manuellt, och om så är fallet måste du ansöka om lånet på kontorstid för att få en snabb eller omedelbar utbetalning.

 

Se till att ha samma bank som långivaren

Om du vill ha dina pengar snabbt krävs det ofta att du som låntagare och långivaren har bankkonton i samma bank. I de fall du och långivaren har konton i olika banker måste ni båda förhålla er till bankernas bryttider, vilket medför att låneöverföringar efter 13:00 kommer in på ditt konto nästkommande arbetsdag.

Värt att lägga märke till är att det finns betaltjänster såsom Trustly som erbjuder omedelbara överföringar, oavsett om du och långivaren har konton i samma bank eller inte. Dessa typer av lån kallas för Trustly-lån, och kräver att både du och långivaren använder sig av Trustly.

 

Fördelar och nackdelar med snabba lån

 

Fördelar

 • Snabb ansökningsprocess.
 • Du får ofta pengarna direkt på kontot.
 • Långivaren tar oftast ingen UC-undersökning på dig. Det medför att din kreditvärdighet inte påverkas.
 • Lån trots betalningsanmärkningar godkänns hos ca. 50 % av långivarna.
 • Låga krav på dig som låntagare gällande tex. inkomst.

Nackdelar

 • Snitträntan för snabba lån är hög (ca. 35 %).
 • Återbetalningstiden är kort och dyr att förlänga.
 • Snabba lån kan ge upphov till onödiga impulsköp.

 

När är det försvarbart att ta ett snabbt lån?

Det är en bra idé att ta ett snabbt lån om du behöver betala en räkning som riskerar att förfalla, eller för att köpa ett SL-kort så att du kan ta dig till jobbet. Du ska alltså tjäna på att ta ett snabbt lån. Då räntan är hög är snabba lån inte lämpliga för att köpa exempelvis nöjesresor eller dyra kläder.

 

Hur mycket kan man låna när man tar ett snabbt lån?

Du kan låna upp emot cirka 50 000 kronor när du tar ett snabbt lån. Det maximala lånebelopp som gäller för dig avgörs av en kreditbedömning, som bland annat tar hänsyn till din nuvarande inkomst samt vilka krediter och lån du har idag.

Personlig Gästbok

Personlig Gästbok

En personlig gästbok är mycket roligare än en vanlig gästbok. På denna sida kommer vi att ge dig tips på hur du kan göra gästboken mer personlig för alla tillfällen såsom bröllop, dop, baby shower och studenten.

Exempel på tillfällen där du kan använda en personlig gästbok

En personlig gästbok kan vara antingen en gästbok som är personligt designad där man exempelvis själv har valt typsnitt, färg, mönster med mera – men en gästbok kan vara ännu mer personlig än så! En gästbok kan göras personlig genom att man till exempel lägger till bilder på gästerna eller ger mer speciella typer av hälsningar i exempelvis blöjor för att pigga upp under de mindre roliga stunderna av småbarnsåren. Vad du än väljer är en personlig gästbok alltid ett säkert kort!

 

1.Personlig gästbok till baby showern

Vårt favorittips när det kommer till att skapa en personlig gästbok för baby showern är blöjhälsningar. Det går till som så att ni som håller i baby showern skriver meddelanden, hälsningar eller något roligt på lappar som ni sedan lägger i några utvalda blöjor. Blöjorna gör ni sedan en klassisk blöjtårta av. Detta kommer den som byter blöja garanterat att gilla! Här finns fler tips för att skapa en personlig gästbok till en baby shower.

 

2.Personlig gästbok till dopet

Något som är väldigt roligt att göra på ett dop är att ta en bild på de som är på dopet och på baksidan av bilden kan man sedan skriva en hälsning till barnet eller föräldrarna. Minst sagt en personlig gästbok! Här finns fler tips på gästböcker till dop.

 

3.Personlig gästbok till studenten

Här har vi chans till billiga gästböcker för detta tips kostar nämligen inte en krona extra! På studenten är det perfekt att skriva hälsningar bak på plakatet. Då får studenten två i ett, ett plakat och en personlig gästbok. Här kan du läsa mer om gästböcker till studenten

 

4.Personlig gästbok till bröllopet

På ett bröllop är det oftast många gäster och det kan bli svårt för alla gästerna att hinna med att skriva i en vanlig gästbok. Därför kan det vara en bra ide att be gästerna att ta med en hälsning redan när de kommer. På så sätt kommer det även kunna bli ännu mer personligt eftersom att hälsningen inte måste hastas fram för att man har en kö bakom sig. Här finns mer tips och information om gästböcker till bröllop.

 

Gästbok till Studenten

Gästbok till Studenten

Vad är en gästbok till studenten?

En gästbok på studenten är något som allt fler börjar med för att hålla minnena vid liv ännu längre. På denna sida kommer du hitta våra bästa tips för hur du lyckas med gästboken till studenten, vad du som gäst kan skriva i den och tips på hur du kan göra den personlig. 

 

Ta vara på det som finns

Ett tips som gynnar både plånboken och vår planet är att ta tillvara på det som redan finns. Studenterna själva brukar skriva hälsningar i varandras studentmössor vilket egentligen är helt perfekt! Dessvärre brukar det inte bli någon plats över för nära och kära att skriva något där, så vi måste hitta andra ställen att skapa en gästbok till studenten.

Ett tips som är väldigt bra, och där det dessutom är betydligt lättare att skriva, är bak på plakatet. Studenter brukar oftast få ett plakat med någon pinsam bild från när de var små, varför inte göra det till en gästbok för själva studenten?

 

Förvandla en gammal gästbok till en student-gästbok

Detta går hand i hand med ovanstående tips. Har studenten en gammal gästbok från exempelvis en baby shower eller dopet som aldrig blev full? Varför inte ta fram den gamla gästboken från dopet och fylla på den. Både återbruk, pengarspar och en rolig anledning till att läsa i den gamla gästboken! Det blir en minst sagt personlig gästbok i och med att flera stora stunder från livet samlas på ett och samma ställe.

 

Väljer ni en mer klassisk väg med en vanlig gästbok till studenten finns det mycket fint att göra. Det går att beställa gästböcker till studenten online som man kan designa hur man vill med exempelvis bilder på studenten själv, sitt favorittypsnitt, favoritfärg med mera. 

 

Att skriva i en gästbok på studenten

Det är alltid svårt när det kommer till hälsingar och att skriva i gästböcker. Man vill komma på något som bra och fint som möjligt och det kan för många kännas pressat. Men ta det lugnt! Vad du än skriver kommer studenten att bli glad – detta är ju den bästa dagen i livet! 

Gästbok till Baby Shower

Gästbok till Baby Shower

En gästbok på baby showern kommer garanterat att bli en hit. Det är ett roligt minne både för den blivande mamman, men också för bebisen att titta i när den blir större. Här kommer våra tips på hur du ska tänka kring gästbok till baby shower.

Annorlunda gästbok till baby showern – tänk på detta

Om du ska överraska en blivande mamma med en babyshower är det en del saker som ska planeras – men glöm inte gästboken! En gästbok till baby showern är något som den blivande familjen kommer att kunna spara och ha kvar för resten av livet.

När man exempelvis gifter sig så är det vanligt med en större tillställning, en gästbok på ett bröllop kan därför lätt fyllas. Men baby showers å andra sidan brukar vara mycket mindre tillställningar, ofta så pass små att alla gäster skulle kunna skriva på en och samma sida i gästboken – just därför bör man tänka lite utanför boxen när det kommer till gästböcker att ha på en baby shower.

Här kommer våra tips:

 1. Bok med personlig hälsning – istället för att ge ett kort kan man ge en liten bok och skriva en hälsning i den. Boken kommer garanterat att uppskattas av barnet i framtiden.
 2. Gissningslek – det är alltid spännande när man tänker på hur bebisen ska se ut. Låt gästerna gissa längd, vikt, födelsedatum, hårfärg, kön osv tillsammans med en hälsning på ett fint kort. En rolig lek och ett fint minne.
 3. Gör en tavla – måla något fint barnmotiv tillsammans som en grupp och skriv era namn på tavlan. Som en gästbok på baby showern men också konst som kan hänga i det blivande barnrummet.
 4. Blöjhälsningar – detta kan låta lite tokigt, men det är faktiskt en jätterolig ide! En blöjtårta till den blivande mamman och bebisen är ett vanligt inslag på baby showers. Men varför inte göra blöjtårtan till en gästbok på baby showern? Detta gör ni enkelt genom att lägga in lappar med hälsningar till mamman, eller pappan för den delen, innan ni rullar ihop blöjorna för att skapa tårtan. Att byta blöja är inte det roligaste, men med en hälsning i vissa av blöjorna kommer det garanterat att bli roligare! Detta är minst sagt en personlig gästbok.
Gästbok till Dop

Gästbok till Dop

En gästbok på dopet är ett fantastiskt sätt för både föräldrarna och barnet som döptes att ta del av släkt och vänners fina ord i framtiden.

När barn döps är de vanligtvis alldeles för små för att kunna minnas sitt dop. Just därför är en gästbok perfekt på dopet! På så sätt kan barnet ta del av lyckönskningar och fina ord även senare i livet. Vi guidar dig i hur du ska tänka kring gästboken till dopet, roliga och annorlunda ideer och tips på vad du som gäst kan skriva.

 

Design på Gästbok till Dopet

Hur man vill att gästboken till dopet ska se ut är givetvis en smaksak. Men något man bör fråga sig är ifall man vill att boken ska vara “bebisaktig” eller inte. I och med att det är en liten bebis som döper sig är det lätt att man automatiskt tänker att boken ska vara bebisinspirerad. Men det är inte fel att ha en lite “mognare” bok som kan följa med i livet och som man gärna har framme i hemmet även när barnet växer upp.

En Gästbok till Bröllopet brukar oftast gå i samma tema som bröllopet. Dop brukar inte ha ett tema på samma sätt som bröllop, men om ni har ett tema är det fint att matcha gästboken till dopet med detta tema.

 

Så gör du gästboken till dopet roligare

Det kan vara roligt att göra gästboken personlig. Ta gärna bilder på de som skriver i gästboken på dopet. Till exempel när de skriver hälsningen, när de håller i bebisen eller något annat. Skriv sedan ut dessa bilder och klistra in på samma sida som hälsningen från personen på bilden. (Obs, tänk på att be gästerna att skriva på separata sidor om detta ska fungera.)

En annan rolig sak kan vara att gästerna ska rita något i gästboken på dopet. Kanske rita av bebisen, göra ett självporträtt, rita ett djur eller något helt annat. Detta kommer barnet tycka är roligt när det blir lite större!

 

Dop Gästbok – Tips på vad du kan skriva

När det kommer till att skiva i en gästbok på ett dop kan det vara ganska svårt i och med att barnet själv inte förstår särskilt mycket i den unga åldern. Vissa skriver och tackar föräldrarna för ett fint dop, andra skriver direkt till barnet och vissa skriver sitt namn. Det finns inga rätt och fel, men här kommer lite hjälp.

 

 1. Planerar föräldrarna att ge gästboken från dopet till barnet när det blir lite större? Isåfall kan det vara roligt att skriva någon hälsning som är passande till åldern på barnet när han eller hon ska få boken. Är det exempelvis när barnet fyller 15 år kan det vara roligt att skriva något som “När jag skrev denna hälsning var du bara en liten bebis som skrek under hela dopet – och idag fyller du 15 år och får köra moped! Tänk vad mycket vi har fått vara med om genom livet. Etc etc”
 2. Är det en hälsning till föräldrarna eller barnet när det är litet så räcker det med att tacka för ett fint dop och skriva sitt namn. Det behöver inte vara mer komplicerat än så.
Gästbok till bröllop

Gästbok till bröllop

En gästbok på ett bröllop är en fin bok som gästerna kan skriva lyckönskningar till brudparet i eller dela med sig av hur de tyckte att bröllopet var. Det är ett kul sätt att föreviga minnet på. En gästbok är ett måste på bröllopet! 

Det bästa är om gästboken till bröllopet ligger framme under hela kvällen så att gästerna kan fylla i när de själva vill. På så sätt minskar man även köbildningen för att skriva i boken och gästerna får tänka i sin egen takt vad de vill skriva för något i gästboken på bröllopet.

En härlig gästbok till Bröllopet

Gästboken till bröllopet får gärna gå i samma tema som de övriga dekorationerna och även inbjudningarna. På så sätt skapas ett helhetsintryck och cirkeln sluts. En gästbok till bröllopet är något som är riktigt roligt att ha kvar i efterhand, så glöm inte att ordna en gästbok!

Det finns även annorlunda gästböcker till bröllop. Exempelvis de som är i separata kort, som man sedan sätter ihop till en bok. Det finns även gästböcker som inte alls är böcker utan det kan vara en tavla där alla gäster får bidra med något, på så sätt kan man alltid ha gästboken från bröllopet framme – genom att hänga upp den på väggen.

Tips! – Tänk på att ha vackra pennor att fylla i gästboken till bröllopet med, och ha flera stycken! Pennor är något som lätt försvinner så om det är möjligt är det bra att knyta fast pennan i boken med något vackert band. Vi på GästbokDeluxe tipsar om att satsa på finare pennor med hållbart bläck.

 

Gästbok bröllop – tips på vad du kan skriva

Det är inte alltid enkelt att komma på vad man ska skriva i en gästbok på bröllop. Vilken typ av hälsning man vill ge beror först och främst på vilken slags relation man har till brudparet. Är det bästa vännen, en kollega eller en släkting? Du kommer troligen vilja ha olika hälsningar till dessa personer, men här kommer lite generella tips!

Psst! Ska du på dop? Här hittar du tips på vad du kan skriva i en Gästbok på Dop.

Våra bästa tips:

 1. Om du inte vill skriva något personligt räcker det med något i stil med “Tack för att vi fick vara med och dela denna vackra dag med er! Vi önskar er all lycka. /Namn 1 & Namn 2
 2. Är det en närmare vän kan man vara mer personlig. Exempelvis “Tänk att ni två skulle gifta er en dag. Det hade man inte kunnat tro när ni först träffades på midsommar för fem år sedan och Bruden spillde sin drink över Brudgummen. Ni är det finaste paret som finns. Jag älskar er! /Namn” Vissa väljer att ha en mer personlig gästbok till bröllopet.
 3. Har du inget att skriva, eller vill du inte skriva något? Det är faktiskt okej att bara skriva sitt namn också! Känn ingen press att du måste skriva något. En gästbok till bröllopet ska vara roligt och inte framkalla press.