En gästbok på ett bröllop är en fin bok som gästerna kan skriva lyckönskningar till brudparet i eller dela med sig av hur de tyckte att bröllopet var. Det är ett kul sätt att föreviga minnet på. En gästbok är ett måste på bröllopet! 

Det bästa är om gästboken till bröllopet ligger framme under hela kvällen så att gästerna kan fylla i när de själva vill. På så sätt minskar man även köbildningen för att skriva i boken och gästerna får tänka i sin egen takt vad de vill skriva för något i gästboken på bröllopet.

En härlig gästbok till Bröllopet

Gästboken till bröllopet får gärna gå i samma tema som de övriga dekorationerna och även inbjudningarna. På så sätt skapas ett helhetsintryck och cirkeln sluts. En gästbok till bröllopet är något som är riktigt roligt att ha kvar i efterhand, så glöm inte att ordna en gästbok!

Det finns även annorlunda gästböcker till bröllop. Exempelvis de som är i separata kort, som man sedan sätter ihop till en bok. Det finns även gästböcker som inte alls är böcker utan det kan vara en tavla där alla gäster får bidra med något, på så sätt kan man alltid ha gästboken från bröllopet framme – genom att hänga upp den på väggen.

Tips! – Tänk på att ha vackra pennor att fylla i gästboken till bröllopet med, och ha flera stycken! Pennor är något som lätt försvinner så om det är möjligt är det bra att knyta fast pennan i boken med något vackert band. Vi på GästbokDeluxe tipsar om att satsa på finare pennor med hållbart bläck.

 

Gästbok bröllop – tips på vad du kan skriva

Det är inte alltid enkelt att komma på vad man ska skriva i en gästbok på bröllop. Vilken typ av hälsning man vill ge beror först och främst på vilken slags relation man har till brudparet. Är det bästa vännen, en kollega eller en släkting? Du kommer troligen vilja ha olika hälsningar till dessa personer, men här kommer lite generella tips!

Psst! Ska du på dop? Här hittar du tips på vad du kan skriva i en Gästbok på Dop.

Våra bästa tips:

  1. Om du inte vill skriva något personligt räcker det med något i stil med “Tack för att vi fick vara med och dela denna vackra dag med er! Vi önskar er all lycka. /Namn 1 & Namn 2
  2. Är det en närmare vän kan man vara mer personlig. Exempelvis “Tänk att ni två skulle gifta er en dag. Det hade man inte kunnat tro när ni först träffades på midsommar för fem år sedan och Bruden spillde sin drink över Brudgummen. Ni är det finaste paret som finns. Jag älskar er! /Namn” Vissa väljer att ha en mer personlig gästbok till bröllopet.
  3. Har du inget att skriva, eller vill du inte skriva något? Det är faktiskt okej att bara skriva sitt namn också! Känn ingen press att du måste skriva något. En gästbok till bröllopet ska vara roligt och inte framkalla press.