NY URL .SE!
Logo

Supportforum

 

Allmänna frågor om tjänsten
Fråga om hjälp om du har problem med någon funktion.
Problem med HTML eller CSS
Om du har problem med att ändra CSS filen.
Önskemål om nya funktioner
Tips, förslag och åsikter på funktioner
Kolla min gästbok.
Låt andra tycka till om din gästbok.

 

2007-11-28 19:37:12
Bimbo Spam överallt...IGEN!
Hur funkar spamskyddet egentligen? Det är inte första gången jag är inne och ber om att få all spam borttagen från min gästbok...

Tycker väldigt bra om utformingen på gästboken och jag vill gärna inte byta men snart känner jag mig tvungen då det är spam HELA TIDEN!!! :(

Nu är det fullt av spam IGEN i gästboken så ni får jättegärna ta bort det...

 

2007-11-28 22:03:52
Admin Hej Bimbo.

Som jag har sagt tidigare så verkar inte spamfiltret känna av den typen av spam som du får i din gästbok.
Spam brukar innehålla länkar till läkemedel, porr eller dylikt, inte som inläggen i din gästbok som bara är några tecken och inga riktiga ord ens.

Men vi jobbar på att bygga in en funktion så ni kan rapportera spam så dom läggs in i spamfiltret.
Hur filtret fungerar egentligen kan jag inte säga då det är ett filter som används av tusentals sidor runt om i världen och inget vi har byggt själva.

Det bästa du kan göra tills dess att vi är klara med rapporteringsfunktionen är att kolla ofta och radera spammen innan det är för många.

 

 

2008-06-30 07:28:57
Skogskorn Trevlig gästbok men tyvärr vidöppen för spam. Långa ”länklistor” läggs in ungefär fyra ggr/dag, ofta flera ”inlägg” åt gången, sedan ett par månader. Det är tydligen en robotkedja med tiotals avsändare, så IP-numren pekar på världens alla hörn, t. ex. Amerika, Iran och Tyskland.

Sabotören/roboten tycks ha access till gästbokens - pesenterade - sida, de lägger in sitt skrymmande skräp direkt dit utan att använda inläggens sammanställningsled. Något meddelande om nytt inlägg kommer därför inte till min e-post vid dessa spam. Att fylla i bokstäver (captcha) kommer de på samma sätt förbi, likaså är ”spärrade” ip-nummer helt verkningslöst, de nummer jag skrivit in återkommer utan hinder.

 

 

2008-06-30 12:43:15
Admin Tack för informationen.
Vi ska genast försöka hitta ett mottdrag mot dessa spam.

 

Fr tillfllet kan bara inloggade skriva i forumet.