675 meddelanden från gamla gästboken (från Guestbook.de)
Bruno:s nya GÄSTBOK
Namn:
E-post:
Hemsida:
Meddelande: *
  Privat meddelande?
 

Sida 7 av 37
<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16  >  >>

#376
2012-07-31 23:30
Privat meddelande!
#375
2012-07-17 18:47
Nadine
Vad är 24kg av 40kg??
Hur räknar man ut det?
#374
2012-07-12 23:01
Gary
Hmm, googlar man på bilder och multitabeller så är ju 99 fall av hundra skrivna som 5*n=y.
Ang elefanterna så är ju den bekanta 210kg (alla elefanter väger 210kg)obekant blir ju då antalet 210*n=y.
Till bilden: om det inte ska plussas utan man ska multiplicera alla femmorna då blir ju ekvationen 5 upphöjt till 8. Det vill säga bekant först och antalet efter. Här går det inte göra på annat sätt. Hur kan det komma sig att man väljer att vända på det vid en multiplikation??
#373
2012-07-12 14:24
tomas
Till Gary:

Den ända förklaringen jag kan komma på är i stil med detta. Om man har fem elefanter som väger 210 kg styck så brukar man oftast räkna 5 * 210 = 1050.

Antalet först och sen värdet av varje sist.

Just detta stämmer överens med de pedagogiska modeller jag stötte på när jag pluggade till lärare på högskolan men i och med att jag lär ut på Gymnasiet så sysslar jag inte med så grundläggande matematik längre. Personligen tycker jag att din son borde ha fått rätt på frågan.
#372
2012-07-11 06:46
SMS
Vi var alla enade om att det inte spelade någon roll då svaret är detsamma. Samt att den obekanta alltid ska stå efter den bekanta. Dvs. femmans tabell skrivs som 5*n=y
#371
2012-06-19 07:53
jschem
Du har en bara bra matematiksida! Jag kan nu aentligen finna vad jag onskar!
#370
2012-06-08 08:35
puntipclinic
Jag jobbar som SFI-lärare i Flen. Arbetet är med invandrare som ska lära sig lite grunder om industri. den här sidan har jag stor hjälp av.
#369
2012-06-04 13:31
Gary
Hej
Jag har ett synnerligen simpelt problem som skapat stora funderingar.

Grundproblemet: min son Oliver går i fyran och kom hem med ett matteprov där uppgiften var att översätta en bild till en multiplikation. Siffran fem fanns på bilden ca åtta gånger.

Min sons svar var då 5*8=40

Det intressanta här är att han fick fel på detta. Svaret skulle vara 8*5=40.

Jag tog upp detta på jobbet (vi är några ingenjörer allihop med hög kunskap inom mattematik).

Vi var alla enade om att det inte spelade någon roll då svaret är detsamma. Samt att den obekanta alltid ska stå efter den bekanta. Dvs. femmans tabell skrivs som 5*n=y

Så i fallet med femmorna på bilden är vi överens om att svaret ska vara 5*8=40

Hur ser formeln för femmans tabell ut?
5n=y eller n5=y?
Överallt i alla formler är ju den obekanta sist. och alltid iterationen efter konstanten..
Tack på förhand
#368
2012-06-02 00:45
Privat meddelande!
#367
2012-05-23 06:02
Krabi Resort
Tack så mycket, jag har verkligen problem i mattan och det här har hjälp mig massor!!
En gratis gästbok från GästbokDelux