Folkkampanjens debattforum!
Skriv ett inlägg i vårt debattforum!
Validera, Kontakta moderator

namn: *
e-post: *
ämne: *
text: *
 

Sida 1 av 2
1 2  >

#47
2014-01-30 14:08
K-G Ahlström
Stöd till Klimatriksdag 2014.
Till

Folkkampanjen mot kärnkraft och kärnvapen - www.folkkampanjen.se

Tack för stödet till Klimatriksdag2014. Planeringen fortgår, se https://www.facebook.com/klimatriksdag2014
Vi vill få fram antalet totala delaktiga personer. Så frågan är, ”Hur många människor omfattas av organisationen?”

Svara enklast genom att använda Skriv svar eller Svara.

Med vänlig hälsning

K-G Ahlström / Klimatriksdag 2024
#46
2014-01-17 14:13
Mats
Vem i hela världen kan man lita på
Hej, snart är det val och kärnkraftsfrågan känns som en viktig fråga för mig. Så då undrar jag, vilket parti ska man rösta på för att öka chanserna att man tar bort kärnkraften och stoppar ALL nyetablering!!

Är det någon som har förslag på parti eller måste man bilda ett nytt parti?!
#45
2013-12-18 20:41
Eva Jonsson
Fossila utsläpp från Kärnkraft, livscykelperpektiv
Hej, undrar om ngn sett någon siffra på fossilt koldioxid från Kärnkraft. Vid uranbrytning används fossila energikällor. Vid upparbetning av uran används fossila energikällor. Vid byggande och drift av kärnkraftverk används fossila energikällor. Vad blir utsläppen per kWh eller annat?
#40
2013-06-18 14:29
Xeiver
Folkkampanjen Nej till kärnkraft 10 kr
Hej. Hittade en 10 kronor sedel där det står "Folkkampanjen NEJ till kärnkraft, vi ska vinna folkomröstningen, tio kronor, 1980" Är det någon som vet vad detta är för något?
#39
2013-04-13 17:41
Eva Janson
EU petitionen
Hej!

Jag kan inte skriva ut petitionen. Vill skriva under. finns det någonstans man kan skriva på digitalt.
Eva
#36
2012-11-30 12:00
Tore Wolff
Slutförvar av utbränt kärnbränsle och FMKK VAKNA
Nu borde Ni i Folkkampanjen vakna upp då myndigheterna funderar på att placera utbränt kärnbränsle i djupa borrade hål i berggrunden. Här finnes mycket att ta tag 0ch har ni en aktiv ordförande så tycker jag att han bör väcka upp FMKK och jobba utåtriktat! Vakna upp nu !
#34
2012-11-24 08:24
Proenza Schouler PS1 medium
Exactly where there exists certainly a relationship free of appreciate, it will likely be appreciate free of a relationship.
Proenza Schouler PS1 medium http://www.proenzaschoulerps11bags.com/
#28
2012-10-15 06:08
Best World of Warcraft Gold Shop
Wow! Thank you! I permanently needed to write on my blog something like that. Can I implement a fragment of your post to my website?
Best World of Warcraft Gold Shop http://peisoro1985.tumblr.com/
#27
2012-05-10 21:31
Sven Andersson
Japan
Fan ni bara älskar att katastrofen i Japan inträffade. Det har knappt ens något med kärnkraft att göra. Ni kanske borde starta en folkkampanj mot jordens inre som skapar jordbävningar. Vänsteraktivister, gå och lägg er!
#26
2012-05-10 21:23
August Wallterström
Avveckling
Efter att ha kollat omkring på denna hemsidan är jag mycket besviken. Ni verkar bara bestå av förvirrat vänsterfolk. Ni vill ha avveckling före ekonomisk gångbarhet. Detta är ju absålut inte hållbart på något vis. Visst miljö-vänsterfolk brukar ha lite IQ men fan trodde jag att ni skulle förstå bättre.
Kolla på torium-reaktorer, Tack
#25
2012-04-28 19:49
Bo Grahn
Japan
Det var en jordbävning och sen en tsunami som bla orsakade att kärnkraftverk havererade. Det är en enorm skillnad mot tex Tjernobyl och Harrisburg. Er retroik är mot den bakgrunden ganska felaktig.
#24
2012-04-12 16:02
P Andersson
Isolering för mer Nega-Joules
Jag undrar varför Folkkampanjen inte tar upp möjligheten med isolering på sin alternativlista för att spara energi. Detta är ju en av de enskilt största potentialerna inom EU, då byggnader står för ca 40% av energianvändingen. (http://www.eurima.org/uploads/pdf/mineral_wool_in sulation/Cost_effective_retrofit_in_buildings.pdf)
#23
2012-03-29 10:54
eva eliasson-börjesson
"atomen" annons från SKC
Fick idag med morgontidningen ett 24-sidigt häfte om alla fördelar med kärnkraft:3dl uran går åt per pers och livstid (men inget sägs om hur stora områden som bryts för att utvinna uranet), kärnkraftsolyckan i Fukushima nedtonas-inga akuta strålskador(skador på sikt tas ej i beaktande), ja, hela annonsen andas nonchalans inför konsekvenserna av kärnkraftsberoendet.Vi behöver en offentlig och balanserad debatt! Hälsn. Eva
#22
2012-02-23 23:29
Lantzelot
NPYP fråga till kärnkraftsmotståndare
Hej alla Folkkampanjare!

En medlem av Nuclear Power Yes Please har ställt en fråga till er på NPYP-bloggen. Fritt översatt är frågan: Vilka villkor bör vara uppfyllda för att ni skall tycka att kärnkraft är en acceptabel energikälla.

Kom gärna med era svar/kommentarer så får vi se var diskussionen hamnar (inlägget är skrivet på svenska men det är helt ok att kommentera på svenska för den som så önskar):
http://nuclearpoweryesplease.org/blog/2012/02/23/ challenge-to-nuclear-opponents/

Bästa hälsningar,
Lantzelot - medlem av Nuclear Power Yes Please
#21
2012-02-15 12:04
Bo Wennström
Svar Malin Heed om djurförsök
Vi är inkarnerade i djurriket och det där med art är ju just ett människodjuriskt påhitt. Jag hemska försök på oss jordmänniskor av oss jordmänniskor har gjorts och görs fortlöpande. En del ställer upp mot betalning andra tvingas - rädslan för att diskarnera är så stor i barbarstadierna att vi ger oss på varandra. Visst är vi söta små monster - kram dalaibow! Sanningen skall göra oss fri!
#20
2012-02-15 11:58
Bo Wennström
Politiskt oberoende!
Partipolitiskt oberoende är en sak men politiskt oberoende i en av politikens viktigaste frågor = kärnkraftens avveckling?
Kram dalaibow
#19
2011-09-30 13:37
Malin Heed
djurförsök
Hej!

Jag hatar sådant som djurförsök, det är så synd om alla djur som orsakas av allt. Dessutom så är djur som människor fast en annan "art", ska man göra många hemska försök på människor då eller?
#18
2011-06-13 15:15
Dick Andersson
Democracy Now! - intervju med Bob Alvarez
#17
2011-05-17 19:30
Andreas
Funderingar
Tjenare,

Jag lyssnade lite på radio och hörde att dom pratade om er så jag tänkte kolla lite på er site. Jag har försökt hitta ett förslag på vad man ska göra för att avveckla kärnkraften. Jag tänkte mig att hos er bör jag juh kunna hitta en plan.

Det jag hittar är att

"Det viktiga är att kärnkraften inte ska ersättas av en enda energikälla utan av energieffektiviseringar och väldigt många olika energikällor. När det nu är dags att börja ställa om, har vi ett utmärkt tillfälle att pröva på en rad olika möjligheter: skogsbränslen, bark och lutar, energiskog, vindkraft, halm, torv, gas, geotermisk värme, solvärme samt värmepumpar som tar värme ur omgivningen."

Jag är lite nyfiken på hur det här skulle implementeras i praktiken. Det finns några "issues" som jag undrar över.

Jag har hört det nämnas av kritiker att det finns problem med att ha för stor del variabla energiproducenter eftersom vårt sammhälle kräver en baseline med energi för att fungera bra. Har det räknats på hur stor del variabel elproduktion som fungerar bra?

Vet man hur mycket areal som krävs per Twh vid odling av energiskog och hur mycket outnyttjad areal har vi tillgängligt. Ett alternativ är såklart att odla på åkrar avsedda för spannmål, det brukar dock inte vara så populärt i miljökretsar.

Hur mycket energi har vi i restprodukter när vi räknat bort det som de används till idag(en del halm plöjs väll ner i åkrar för att inte utarma jorden och det används till stö vid djur hållning osv).

är inte torv att betrakta som ett fossilt bränsle?

Har nån räknat på vad det här skulle kosta samhället?

Som avlutande komentarer så skulle jag vilja lämna ett förslag. Satsa mer på lösningen än problemet. Fokus just nu tycker jag ligger aldeles för mycket på varför kärnkraft är dålig, jag tror inte det är så många som argumenterar mot det. Problemet är väll snarare att vi känner till det men inte vet hur vi ska lösa det.

När vi haft en kall vinter och våra kraftbolag sabbat elförsörjening mer eller mindre med flit så elkostnaderna blivigt skyhöga. Då blir det inte konstigt att folk blir förbannade och vill ha en lösning på en gång. Om sedan den enda lösningen som pressenteras är att fixa våra kärnkraftverk så blir det inte mycket förändring.

Lägger motståndarna mot kärnkraft sitt fokus på hur vi bygger bort kärnkraften så är jag övertygad om att en majoritet i sverige heldre går den vägen bara det finns en kostnad och en tidplan.

Tack för er tid och fortsätt kämpa!
#16
2011-05-06 19:27
Lena Dahlin Klaar
Debattläget, svar till Alvin Stoltz
Jag har läst debattartikeln av Göran Bryntse och Michael Karnerfors och själva essensen finns i artikelns slut: "Oavsett väg för kärnkraften skall också arbetet med att energieffektivisera och bygga ut förnybara kraftkällor fortsätta enligt bästa förmåga.
Det är viktigt att visa stor ödmjukhet inför dessa frågor och inte vara rädd för att erkänna att man kan ha haft fel. Detta budskap riktar vi till såväl kärnkraftsmotståndare som kärnkraftskramare. Debatten om kärnkraft är viktigare än åsikten om densamma"
Den sista meningen omskrivs av Karnerfors själv, på Nuclear power - yes please, till "I slaget om kärnkraften är matchen långt viktigare än resultatet". Innebörden i denna blandade metafor är inte alls den samma.Visst ska vi visa gott hyfs i debatten, hänvisa till källan för de fakta vi åberopar, MEN: när den ena sidan säger att nackdelarna överväger fördelarna och den andra är av komplett motsatt uppfattning ska vi väl inte heller låtsas att det inte föreligger en kamp som båda sidor vill vinna. Annars hade vi ägnat oss åt något annat, kanske deltagit i en diskussionsklubb eller kämpat väl i korpfotboll.
En gratis gästbok från GästbokDelux