Tävlingsblogg
Namn:
Meddelande: *
 

#11
2009-07-25 18:07
Ola
Sammanfattning från Riksen i Tortuna. Första dagen spelades 36 hål slagspel där de 16 bästa gick vidare till matchspel.
Efter lite tyngre första rundor för mig och Victor (78 och 79), förbättrade vi oss till eftermiddagen då Victor hade 76 och jag fick ihop 68. Isabelle hade en tung dag men kämpade tappert och fick tillslut ihop 88-90.

Efter första ronden låg cuten på 75 slag för killarna och 82 för tjejerna, vilket innebar att alla 3 låg utanför gränsen. Tack vare bättre eftermiddags scorer avancerade vi i fältet. Tyvärr räckde det inte för Victor, men min 68a tog mig upp 24 placeringar till en fjärdeplats. Cuten gick på 149 för killarna och 164 för tjejerna, vilket innebar att Isabelle också missade cuten.

Första matchen låg jag för det mesta under. När vi kom till 16e hålet var jag ett ner och med två par på 16 och 17 lyckades jag vända till ledning 1up inför sista hålet. Det var första gången i matchen jag var i ledningen. Våra inspel på sista hålet landade i varsin greenbunker. Eftersom jag låg längst ifrån fick jag börja och slog upp bollen till en knapp meter. När han sedan slog sitt slag 5-6 meter förbi hålet och missade putten, kunde jag lugnt sätta min putt och vinna med 2/0.

Andra matchen blev en något lättare resa då min motståndare hade lite oflyt i puttningen och jag spelade riktigt bra. Jag var 3up efter 9 hål och vann tillslut med 4/3.

Sen tog det stopp i semifinalen. Jag spelade riktigt bra fram till greenen men lyckades inte få i några puttar. Det var en riktigt bra match och det krävdes nästan hela tiden birdies för att vinna hålen. Men mitt närspel räckte helt enkelt inte till och när han satte en 8 metare på 17e för birdie avgjorde han matchen.

Matchen om tredjepris blev en avslagen match där jag, trots 5 birdies, blev slagen med 4/3. Mycket pågrund av att han hade gjort 8 birdies redan efter 13 hål.

Efter tre långa dagar blev det tillslut en fjärdeplats och en plats i JSM Slag.
#10
2009-07-22 13:10
Ekka
Frosssssssssa
#9
2009-07-10 13:45
Ola
Liten rapport från Riksen i Dalsjö. Efter tunga första rundor för både mig och Ekka (79 och 78) gick det bättre för Ekka på eftermiddagen, med 73 slag klättrade han uppåt i resultatlistan. För mig gick det ännu sämre på eftermiddagen, mitt långa spel kollapsade helt och det blev tillslut 83 skott.

Trots två dåliga rundor fick jag göra Ekka sällskap på rätt sida cuten. Sista varvet spelade Ekka riktigt bra, men hade det tungt på greenerna vilket gjorde att det bara blev en 77a. Jag lyckades lite bättre än första dagen och fick ihop en 73a.
#8
2009-06-30 08:07
Lasse & Anders
Hej !
Efter mycket bra matcher på tisdagen med seger mot Gävle och delning mot Högbo var våra förhoppningar stora inför matchen mot Uppsala på onsdagen. Uppsala hade vunnit mot båda dessa två. Det skulle räcka med delning för oss och Högbo var tvingade att vinna mot Gävle för att ha någon chans. Tyvörr räckte vi inte till mot Uppsala och det blev en klar förlust samtidigt som Högbo lyckades vinna mot Gävle. Eftersom vårat inbördes möte var delat, skulle poängskillnaden i de olika delmatcherna avgöra. Den här gången drog Högbo det längsta strået och därmed gick vi inte vidare. Jag tycker ändå att vi faller med flaggan i topp då vi kan matcha klubbar med betydligt bredare verksamhet än vad vi har. Alla i laget ska ha en eloge och gjorde över lag mycket bra insatser med några rysarvändningar som grädde på moset. Vi får ta med oss det som var bra och kämpa vidare. Lycka till ni som ska vara med på seriespelet så ses vi nästa vecka på träningen.
#7
2009-06-23 19:10
JSM-laget
Dags för lite resultatrapportering från dagens spel:

Förmiddagens match spelades mot Gävle och slutade i en säker seger för ett välspelande FBGK som tog tre segrar, en delning och en förlust.

Efter lunchen var det dags för en ny match i värmen, den här gången mot högbo. Efter en tuff kamp slutade matchen lika efter två segrar, en delning och två förluster.

Så efter två av tre matcher är vi fortfarande obesegrade och har nu allt i egna händer. Vinst eller delning i morgon mot ett redan finalklart Uppsala innebär avancemang och skulle vi mot alla odds förlora har vi fortfarande chans att gå vidare om högbo förlorar eller på någon form av särskiljning om de vinner och vi hamnar på samma poäng.

Hur som helst kommer vi gå ut och ge allt för att vinna över Uppsala i morgon!

Önska oss lycka till
#6
2009-05-24 20:56
Ola
Vi lyckades aldrig få tag i något internet eftersom täckningen va för dålig ute i skogen, nästan som i Danholn ;)

Här kommer i alla fall en liten sammanfattning från riksen i Öregrund.

Vi kom iväg lite sent på fradagen, men kom fram 2 minuter innan vår inspelstid, det är ganska lagom tycker vi. Dreten och Viccan gick först med ett äldre par och jag, Bäver och Rebecca gick efter i en treboll. Banan var riktigt trevlig, väldigt kort med bra greener. Fairways va sådär, borde kanske ha varit lägesförbättring, men det är lika för alla. Vi knackade oss runt och blev klara runt klockan 8. Då åkte vi till campingen där vi skulle bo och hämtade ut nyckeln till stugan.

Igår gick vi upp halv 7 eftersom Gustav och Erik tillhörde daggpatrullen och gick ut 8:10 och 8:20. Jag och Viccan gick ut 9:10 och 8:50 så vi fick lång uppvärmning. Vädret var inte det bästa, 5 grader, regn och blåsigt, livsglädjen var alltså inte på topp. Vi tog oss runt tillslut och landade på scorerna:

Ola 75
Gustav 77
Erik & Victor 79

Hyfsade scorer med tanke på förhållandena. På eftermiddagen blev vädret lite bättre, det slutade regna och solen kom fram lite då och då. Efter dagen hade vi:

Ola 151 (75-76)
Erik 152 (79-73)
Gustav 152 (77-75)
Victor 158 (79-79)

Alla klarade cuten utan problem, den drogs tillslut på 160 slag.

I morse gick vi upp samma tid som igår och städade ur stugan lite snabbt innan vi åkte till banan. Viccan gick först (8:20) följt av Erik och Gustav i samma boll (9:20) och jag gick sist 9:40.
Det var mycket upp och ner under rundan för alla 4 och vi slutade tillslut på:

Gustav 229 (77-75-77)
Ola 233 (75-76-82)
Victor 234 (79-79-76)
Erik 236 (79-73-84)

Nu gäller det bara att träna massor och så får vi ta nya tag nästa tävling.
#5
2009-05-18 20:24
Ola
Ja då va det klart vilka som ska åka vart. Jag tar med mig Bäver, Gårdbro och Viccan till Öregrund för att spela Riks, tyvärr hänger inte Ekka med, men så kan det gå, vi räknar med honom nästa gång :)
Vädret ser ju tyvärr inte ut att bli det bästa, menmen vi bor ju i Sverige så man ska inte förvänta sig så mycket!

Något bättre väder ser det ut att bli för dom som ska spela regional i Örebro på söndagen. Det är Bubo, Jeffa, Isabelle, Verf, Anna och Johanna.
Markus kom tyvärr inte med, men han åker till Säter och försöker fixa en plats till nästa omgång istället.
Hoppas att jag inte har glömt någon nu?

Vi som åker till Öregrund har inget internet där vi bor (i en stuga på en camping) men jag hoppas att Gårdbro har med sig trådlöst så att vi kan blogga ändå, så håll utkik efter några rader!
#4
2009-05-14 23:45
Ola
Nu har anmälningstiden till nästa omgång gått ut. Hoppas att lika många får spela Riks den här omgången också. Förhoppningsvis får vi veta hur det blir imorgon.
Om det skulle bli så att det inte blir så många som kommer med på Riks, kan dom som inte gör det i alla fall trösta sig med att dom får spela Örebro som är en riktigt bra bana. Spelade med en kille från Örebro i helgen och han sa att banan var i mycket bra skick. Dom har byggt nya greenområden och greenerna va tydligen redan nu lika bra som dom brukade vara när dom va som bäst förut.

Var man än kommer med så hoppas jag att det blir en kul omgång och att man kommer hitta lite abodingar högre upp i resultatlistorna den här gången!
#3
2009-05-12 21:40
Ola
Här kommer en liten kort sammanfattning av helgens spel. Jag, Ekka, Bäver och Viccan var till Norrköping och spelade Riks.
Det blåste ganska rejält första dagen, skicket på banan var sådär, greenerna var helt okej förutom de tre första. Efter första dagen hade vi scorerna:

Ekka & Ola 161
Bäver 163
Viccan 165

Cutten gick på 164, så Viccan missade tyvärr med ett slag.
Andra dagen var det lite snällare förhållanden med något mindre vind.
Våra slutresultat blev:

T35 Ola & Ekka 241 (+22)
40 Bäver 248 (+29)
#2
2009-05-11 14:29
Ekka
Bra idé Arsson!
#1
2009-05-11 12:16
Ola
För att vi ska slippa krångel och för att alla ska kunna skriva och kommentera det vi skriver i tävlingsbloggen så har jag gjort om den till en typ av gästbok.

Så alla som är ut på tävlingar, ledare, spelare och föräldrar, skriv gärna några rader om ni får tillgång till internet så att alla hemma kan läsa hur det går. Glöm inte att det går att lägga ut bilder också!
En gratis gästbok från GästbokDelux